İzleyiciler

1 Ekim 2015 Perşembe

Lesoleil şampuan - Güneş görmeyen saçlar için


Dün Lesoleil Şampuan firmasından güzel bir hediye paketi aldım. 
Hediye paketinde yağlı saçlar için 375 gr boyutunda şampuan vardı. Şampuan güneş görmeyen saçlara özel üretilmişdir. Güneş görmeyen saçlar dedikte aklımıza ille de kapalı, türbanlı saçlar gelmesin. Güneş görmeyen saçlara aynı zamanda güneşsiz ortamda çalışan, günün 8 ve daha fazla saatini kapalı yerlerde, ofislerde çalışan, mesleği gereğiyle saçında şapka olan saçlar da dahildir.

Şampuanın resmi sitesinde yazılanlara göz atalım : "Saçlarımızın da bizim gibi güneş ışığına ve oksijene ihtiyacı vardır. 
Yeterince güneş ışığı alamayan ve havasız kalan saçlar cansızlaşır, zayıflar, yıpranır ve kırılır. Saç derisi rutubetlenir. Bu rutubet bakteri oluşumuna, kaşıntıya, kepeğe ve hatta saç dökülmesine neden olur. 
LeSoleil, özel olarak geliştirilmiş "5 Bitki 5 Mineral" formülüyle güneş görmeyen saçlara komple bakım yapar. 
LaLout Sa. 
İsviçre danışmanlığında 
formüle edilmiştir."
Şampuan paraben ve parafin içermez.
 İçeriği beni resmen kendine aşık etti desem yalan olmaz. İçeriğinde saç için faydalı olan 5 bitki ve 5 mineral var. 
5 bitki:
Biberiye: Saç derisini temizler.Biberiye bitkisi, özelliği nedeniyle saç derisinde temizlik sağlamaya yardımcı olur.

Aloe Vera: Saç köklerini besler.Saç hücrelerinin besin kaynaklarından biri de aminoasitlerdir. Aloe Vera bitkisi ise, aminoasitler açısından zengin bir kaynaktır. Bu zengin aminoasit kaynağı, saç hücrelerini besler.

Bezelye: Saç tellerini kalınlaştırır.Bezelye, antioksidan bakımından zengin bir bitkidir. Bu özelliğiyle yaşlanmayı geciktiren etkiye sahiptir. Saç köklerine nüfuz eden bezelye özü, saç tellerinin erkenden yaşlanıp zayıflamasını engeller. Saç tellerini kalınlaştırır ve saçlara hacim kazandırır.

Isırgan Otu: Yağ dengesini sağlar.Isırgan otu taşıdığı bileşenler sayesinde yağ dengesini sağlayarak saçların sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. Yağ dengesi sağlanan saçlar kepeklenmeye daha dirençli hale gelir. Isırgan, saçların gürleşmesine ve saç tellerinin kalınlaşıp güçlenmesine de destek olur.

Çörek Otu: Saç tellerini kuvvetlendirir.

Çörek otu, esansiyel yağ asitleri bakımından zengin bir bitkidir. Bu özelliğiyle saçları kuvvetlendirir, kırılmaları ve yıpranmaları önler. Çörek otunun içeriğindeki vitamin ve mineraller ise, saçın uzamasına yardımcı olur.

Çinko: Saçların nem dengesini sağlar.Saçların nem dengesini sağlar. Sağlıklı bir saç derisi için gerekli dokuların oluşumuna katkıda bulunur.

Magnezyum: Saç köklerini güçlendirir.Kalsiyumla birlikte çalışan magnezyum, sağlıklı saçların gelişmesine yardımcı olur.

Bakır: Saç rengindeki bozulmaları engeller.Saç yapısının korunmasını sağlayan bakır, saçın orijinal ve sağlıklı dokusunu korumasına yardımcı olur.

Silis: Saç kaybını önlemeye yardımcı olur.Saç köklerini ve tellerini güçlendiren silis, bu özelliğiyle saç kaybını minumumda tutmaya yardımcı olur.

Demir: Saç derisindeki kan oranını dengeler.Saç derisindeki kan oranını dengelemeye yardımcı olan demir, bu özelliğiyle saçları köklerini güçlendirir ve saç dökülmesini engellemeye yardımcı olur.


Şampuan kuru ve boyalı saçlar için, normal saçlar için ve yağlı saçlar için olmakla 3 çeşitte üretilir.
Ürünü Gratis, Watsons, Rossmann, Şok, Carrefoursa, Real Hipermarketlerinde bula bilirsiniz yazıyor resmi sitesinde.  Ben geçen Kipa ve Hakmar marketlerinde de görmüşdüm. Onu da buraya yazayım ki, belki size daha yakın bu iki marketten biri ola bilir.

Önemli not : Şampuanı daha kullanmadım. Kullandıktan sonra da kendi görüşlerimi yansıtan, tarafsız bir yazı yayınlayacağım.

Sonda Lesoleil firmasının ekibine gösterdikleri destekden dolayı sonsuz teşekkürlerimi bildiriyorum :)



Hiç yorum yok :