3 Ekim 2019 Perşembe

MİKRO KAYNAK SAÇ MACERALARIM

Merhabalar ☺  Sonunda günlerdir söz verib bir türlü yazamadığım o yazıyı bu gün yazıyorum, arkadaşlar.  Bilenler biliyor, bilmeyenlere bilenler söylesin, ya da ben mikrofonu elime almışken kendim söylüyorum : 2 aydan biraz fazlaydı uzun saç sevdası yüzünden mikro kaynak saç taktırmıştım.  Bu gün mikro kaynakla ilgili olumlu ve olumsuz görüşlerimin hepsini bu yazıda size aktaracağım.  İlk olumlu yanlarından başlayalım: ✅ 2 saat içerisinde muhteşem saçlara sahip oluyorsunuz
✅Yıka çık - maşa kaldı, fön kaldı, ne kaldı derdi yok
✅Resimlerde güzellik abidesi gibi gözüküyorsunuz ( Sizi bilmem, ben öyle gözüküyordum, bacım😃 Şimdini sorarsanız, şimdi resim çekmiyorum, sorunu böyle çözmüş oluyorum😆)
✅Görüntü gerçekten şakasız muhteşem, arkadaşlar. 
Bu olumlu tarafları. Şimdi heyecanınızı yenin, diğer tarafa geçiyoruz 🙈
Olumsuz yönleri :
✅İlk 3 gün ( mikro kaynak için geçerli. Boncuk kaynakta ebediyyen uyuyamayacaksınız, ona göre) uyuyamıyorsunuz, her gece (ilk 3 gün) başınızı yastığa koyduğunuzda " yarın çıkarttıracağım yaaaa" diyorsunuz, sabah unutuyorsunuz akşamki sözü.
✅Saçınızı yıkarken diplerini yıkıyamıyorsunuz. Geçti o güzel günler. Çok zorlarsanız saçınız 2 gün içinde bir birine geçer.
✅Soğuk aylarsa yıka ve sonra dışarı çıkmayı denediğinizde eve hasta olarak dönüyorsunuz, fön çekmeyi denediğinizde elektrik faturasından tokat yiyorsunuz. Geç kuruyor. Tabi ölçüsüne ve kalınlığına bağlı. Bende 60 cm ve gürdü. Ben kurıyordum, saç kurumuyordu.
✅Kulağınıza bol bol su kaçıyor duşta. Ee?Dış kulak iltihabından sağır olmuştum hatırladınızmı? ✅Diplerine fön çekemiyorsunuz, sonuçta silikon var kafanızda, ısıya dayanamıyor, eriyor.
✅Ve 2 aya biraz az kalmış keçe gibi dolaştı dipleri bende. Herkeste oluyormu bilmem. Çok sıkıntı yaratmadı o zamanlar. Ama şimdi daha açılmış tam diyemem.
Şuan için hatırladığım olumsuz yönleri bunlar.
Çıkardıktan sonra kel kaldınmı? Sorusuna Hayır kalmadım. Evet saçımda azalma oldu, ama kellik derecesinde birşey olmadı.
Nasıl çıkardın? Derseniz bir kaç yere fiyat sordum 150 ve 300 tl gibi bir fiyat geldi kulaklarıma. Önce kendim deneme yapayım diye düşündüm.
Mikro kaynağı saçlarından nasıl çıkardınız derseniz @nebioglu_kozmetik den kargo ücreti dahil 70 tl ye  2 adet kaynak sökücü sprey (görseldeki) aldım. 1 kutunun boyutu 125 ml.dir. Ben yetmez diye 2 kutu aldım. 210 adet mikro kaynağa 1 kutu tamamen yetti ve fazla da kaldı. 
Bir pense ve solüsyon.  2 saat zaman. Bu kadar. Önce penseyle azcık gevşettim. Sonra solüsyonu sıktım üzerlerine. Kendiliğinden ayağım altta bayıldılar.😃 Çektim çıktı, çektim çıktı. 
Sonra ince uçlu bir tarakla saçımı taradım.  O kadar.
Ama, hala o keçe gibi olan dolaşmış kısımlar tam açılmamış. Giderek açılıyor. Sevgili çıt çıtlarıma geri döndüm 💖
Bir daha yaptırırmıyım? Yaptırmam. Evet görüntü güzel. Ama o eziyete değmiyor 2 ay için. 
Bu kadar 💖💖💖

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder