İzleyiciler

23 Ocak 2015 Cuma

Kayısı yağı

Bu gün çok yerde yorumunu okuduğum, herkes tarafından övgü alan kayısı yağı aldım. Azerbaycan sitelerinin birinde bu yağın kırışıklıklara çok faydalı geldiğini yazıyordu kendi denemelerine dayanarak kızlar. Ben de aldım bu gün. O kadar okumakdansa bir kez de deneyelim dedim :) Ölüm yokya ucunda :D
İnternetten aldıkdan sonra da araştırdım yine kayısı yağının faydalarını. Okuduklarımın bazılarını hemen olduğu gibi sizin okumanız içinde buraya kayd ediyorum "Kayısı çekirdeğindeki bitkisel yağların damıtılmasından elde edilen kayısı çekirdeği yağı, özellikle cilt yaşlanmaları, cilt lekeleri ve cilt kırışıklıkları gibi cilt sorunlarına iyi gelmektedir. Kayısı çekirdeği değişik vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Kayısı yağında A, D, E, K vitaminleri bulunur. Özellikle A vitamini cildi gençleştirici ve cilt kırışıklığı ve lekelerini yok edici özelliklere sahiptir. Sivilceler nasıl geçer sorusunun cevaplarından birisi de Kayısı yağı çekirdeği kullanmaktır. Kalsiyum, Magnezyum ve Selenyum gibi mineraller ve iz elementler bakımından da zengin bir sihirli iksir olan Kayısı çekirdeği yağı, özellikle kuru ciltlere iyi gelmekte ve kuru ciltli kişilerde görülen cilt yıpranmalarını engellemektedir. Haftada 2 kez cilt kırışıklıkları olan bölgelere uygulanan kayısı çekirdeği yağı cildi gençleştirir.
Kayısı çekirdeği yağı aynı zamanda selülitli bölgelere uygulanırsa bölgesel zayıflama ve incelme çabalarınızda da faydalı olur. Kayısı çekirdeği yağının zayıflamaya doğrudan etkisi olmasa da selülit hücrelerini eritmekte ve selülite bitkisel çözüm olarak öne çıkmaktadır.
Kayısı çekirdeği yağının faydaları bunlarla bitmez. Kayısı çekirdeği yağının faydaları arasında selülit tedavisi de yer almaktadır. Eczanelerde ve aktarlarda kayısı esansı olarak ta sorarak temin edebileceğiniz kayısı çekirdeği yağı faydaları çok olan ama hiç bir yan etkisi zararı olmayan bir bitkisel tedavi solüsyonudur. Kaysı çekirdeği‘nin bazı kimyasal işlemlerle yağının damıtılmasından elde edilen yağın şişelenmesinden ibarettir. Kayısı yağı aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, karotin ve betakaroten maddelerini içeriyor. Kayısı yağı yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları azaltıyor.
Kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır? Cildin doğal güzelliği için haftada bir gün, kuru ciltlerde ise günde bir defa deriye kayısı yağı sürülmesini tavsiye ediyoruz"

"Bitkisel cilt ürünlerinden yüzünüze uygulayacağınız en güzel krem kayısı kremidir. Kayısı kremi kullanılarak yüzdeki lekelerden ve güneş yanıklarından kurtulabilirsiniz. Bunun yanında bitkisel cilt ürünü olarak kayısı yağı da cilde uygulanabilir. Bir miktar su ile seyreltilen kayısı yağı, cilde pamuk yardımı ile sürülebilir."


Denedikden sonra kendi deneyimlerimin sonucunu da size yazacağım. Sevgiler

Hiç yorum yok :