İzleyiciler

26 Ağustos 2015 Çarşamba

Sağlıklı güzellik - tüm cilt tipleri için volkanik kil maskesi


Cilt bakımı günlük hayatımda kozmetikden daha önemli yere sahiptir. Bu bakımın içerisinde önemli yere sahip olan maskelerdir. Ve de maskelerimin büyük çoğunluğu - kil maskesinden ibarettir. Şuana kadar sonsuz sayıda, sayısını bile unuttuğum kadar farklı farklı markaların kil maskesini denedim.
Ta Azerbaycandayken ( bekarken) kil maskesi hayranlığı vardı bende, bide etrafımda da her kesi alıştırmıştım bu "hastalığa". Gerçekten etkisini gördüğüm için yıllardır vazgeçilmezim olmuş kil maskeleri.
"Sürülmesi kolay, yıkanması zor" diye hep düşünürdüm kil maskesi için, bide yıkadıktan sonra mutlaka nemlendirici sürülmesi, sürülmezse cildi kurutup mahv edeceği kanaatinde olanlardandim hep.
Son kullandığım "Mayon kozmetik"in ürünü olan "Tüm cilt tipleri için volkanik kil maskesi" ürünü kilin ille de cildi kurutacağı ve yıkanması zor ihtimalını aklımdan çok profosyenelce uzaklaştırdı. 
Maske isminin hakkını verdi diye bilirim.
Önce volkanik kil maskesinin ne olduğunu Mayon Kozmetik sitesinin direkt kendinden sizin için aktarıyorum buraya  :
"Bilindiği üzere kil, doğada bol miktarda bulunan minerallerdendir. Volkanik killer Toprak killere oranla daha zengin minaraller içermektedir. Bu nedenle özellikle dermatolojide daha etkin rol oynamaktadır. Öte yandan Kil, fizik ve rehabilitasyon amaçlı da kullanılan özel bir üründür."
Maskenin faydalarının ne olduğunu merak ederseniz size fazla zahmet vermeden onu da resmi sitesinden buraya sizin için olduğu gibi getireyim :)
"

~ MAYON kil maskesi yalnızca volkanik kil (clay) ve H2O (su) kullanılarak üretilmiştir. Katkı maddesi yoktur.

~ MAYON kil maskesi içinde barındırdığı zengin mineraller sayesinde cilt altı kan dolaşımının hızlanmasına ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olurken, cilde tazelik ve canlılık kazandırır.
~ MAYON kil maskesi bay ve bayan kullanımına uygundur.
MAYON kil maskesi;
* Siyah noktaların temizlenmesine, sivilce ve aknelerin giderilmesine, yeniden oluşumların engellenmesine yardımcıdır.
* Ciltte oluşan kırışıklıklarının giderilmesinde ve cildin yaşlanmasının yavaşlatılmasında yardımcıdır.
* Vücut uygulamalarında cilt hücrelerini yenileme özelliği ile sıkılaşmaya ve incelmeye yardımcıdır.
* Cildin fazla yağdan arınmasına yardımcıdır.
* Mantar, ayak kokusu gibi cilt sorunlarının tedavisinde yardımcıdır.
* Eklem ağrılarının giderilmesinde yardımcı tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.


~ MAYON kil maskesini cildinize uygulamadan önce sıcak suda 5 dakika bekletmek ürünün cildinize daha hızlı nüfuz etmesini sağlar.
MAYON kil maskesi; yüz ya da vücut bölgelerine el,spatül ya da fırça yardımıyla cilt rengi görülmeyecek şekilde uygulanır. Cilt tipine uygun süre beklenir. Sabun ya da benzeri ürün kullanmadan ılık su ile durulanır.


!!! MAYON kil maskesi ilaç değildir. Göz ve dudak bölgesine uygulanmamalıdır. Uygulama sonrası ciltte oluşan kızarıklıklar cilt altındaki kan dolaşımının etkileri olup, cildiniz kısa sürede eski haline kavuşacaktır.



!!! MAYON kil maskesi haftada 1 ya da 2 kez istenilen bölgeye uygulanmalıdır.


Maskenin cilt tiplerine göre uygulama süreleri;

> Yağlı ciltler için    : 20-25 dakika
> Normal ciltler için: 15-20 dakika
> Kuru ciltler için    : 10-12 dakika      

arasında olmalıdır."
Ürün satışa 200 ml -lik kavanozlarda ve 20 ml-lik paketlerde sunuluyor. Bende olanı 2 adet 20 ml-lik pakette olan üründen idi. Ben şuan için birini kullanıb bitirmiş durumdayım. 20 ml-lik olan ürün tek seferlik olduğu yazılsa bile benim yüzüme 3 kez uygulamaya yetti ki, bu da ürün hakkında yorum yapa bilmemi kolaylaştırmış oldu :)
Gelelim kendi görüşlerime :) Benim en çok sevdiğim tarafı kolayca sürülmesi, pütür-pütür olmaması, içeriğinde çamur gibi nefret ettiğim o taneciklerin olmaması ve en önemlisi yıkanmasının çok-çok kolay olması ve yıkadıktan sonra yüzüme nemlendirici sürmezsem bile cildimi kurutmaması oldu. Siyah noktaları temizlendiği yazıyor üzerinde. Burnumun üzerindeki çoğu gitmiş azı kalmış siyah noktaları göze almazsak cildimde başka siyah nokta yok. Burnumun üzerindekilere de bu volkanik kil maskesiyle yanaşı karbonat ve diş macunu maskesi uyguladığımdan tam olarak hangisinin etki ettiğini bilmedim. Bildiğim sonuç bu : siyah noktalarım arkasına bakmadan kaçıyor :)
Ve cildimi kurutmaması tekrardan yazıyorum benim için çok önemli bir özellik oldu. Ayrıca yüzü yıkadıktan sonra kızarma hissi ola bilir diye bir uyarısı da vardı, bu da kan dolaşımını hızlandırdığı için oluşuyor ve bir kaç dakika sonra geçiyor ( genelde kil maskelerinde oluyor bu) ama bende her hangi kızarıklık oluşmadı. Bu yönünü de çok sevdim :)
Kendini sevdire bilen bir ürün oldu benim için :)

Ürünü denememi sağladığı için Mayon Kozmetik ekibine teşekkürler :)

Hiç yorum yok :