İzleyiciler

30 Nisan 2016 Cumartesi

Doğal güzellik - süt ve salatalık toniği

Merhabalar ☺ Bu günden sizlere "Doğal güzellik..." başlığı altında evde birebir denediğim ve sonuçlarını gördüğüm maske tarifleri de yazacağım. İlk olarak bu gün süt ve salatalık toniğinden başlamak isterim.
Salatalık ve süt toniği.
3 küçük salatalığı (dilerseniz 1 tane büyük de ola bilir) rendeleyib temiz bir tülbentten suyunu süzdükden sonra çıkan    salatalık suyunun 3 kat fazlası kadar üzerine süt ilave edib cam şişeye döküyoruz. Cam şişe olması önemli, plastik her hangi bir kutu toniğin içeriğini cildimize zarar verecek şekilde değişe bilir. Toniği 2 ve ya 3 gün içerisinde kullanıb bitirmeniz gerekir. Ve kullanacağınız süre boyunca buzdolabında muhafaza etmeniz en önemli şart.
Gelelim toniğimizin faydalarına. Sütün cildi nemlendirme,parlaklaştırma, deri rengini açma, kırışıklıkları azaltma, ten rengini düzenleme, gözenekleri sıkılaştırma, cilt yaşlanmasını yavaşlayma gibi özellikleri var. Bunun yanı sıra süt yüksek miktarda D ve  B12 vitamini içerir. D vitaminin vücuttaki kolajen üretimini artırdığı saptanmıştır. Bildiğiniz gibi kolajen, cilt yaşlanmasını önleyen ve eksikliğinde ciltte hızlı yıpranma ve yaşlanma görülen, güzellik için oldukça önemli bir bileşen. B12 vitaminininse ciltte oluşan egzemaya, kurumaya, kızarıklık ve lezyonlara, ciltteki hücre yapılanmasına ve yenilenmesine büyük faydası vardır.
Gelelim salatalık suyunun ne işe yaradığına.
Salatalık içerisinde %96 oranında su bulundurmaktadır. Böylece toniğimize kattığımuz bu suyun ilk faydası cildimizi bol bol nemlendirmek oluyor. Ayrıca cilt rengini açma ve cildimizdeki leke ve çillere karşı müthiş bir etki gösterme performansında bulunma gibi bir özelliği vardır.
Son olarak belirtmek isterim ki, bu toniği gün boyu cildinize sürüb durulamadan , kurulamadan (güneşe çıkmama şartıyla) geze bilir, gece uyurken sürüb uyuya bilir, dilerseniz maske gibi sürüb 10dakika sonra durulaya bilir ve ya elinizin altında makyaj çıkarma sütünüz bitmişse hiç çekinmeden makyajınızı bu tonikle temizleye bilirsiniz.
Bu kadar ☺


Hiç yorum yok :